Forebyggende
behandlinger

Tandrensning

Fyldninger

Hornsherredtandpleje-rodbehandling 400x100px

BEHANDLING AF PARODONTITIS

Samspillet mellem tændernes og tandkødets bakterier og kroppens immunforsvar, kan forårsage en ødelæggelse af det væv der holder fast på tænderne. Ødelæggelsen kan ses på enkelte eller flere tænder
Det ødelagte væv kan kun i enkelte tilfælde gendannes, men det er vigtigt at stoppe nedbrydningen før konsekvenserne bliver for store, herunder "lange tænder" pga. ødelagt tandkød samt løsnede eller mistede tænder.
I dag ved vi desuden at bakterier fra mundhulen kan have en negativ effekt på diabetes samt forværre forløbet for andre sygdomme, herunder hjerte-karsygdomme og gigt

En forudsætning for at stoppe sygdomsudviklingen, er en daglig god hjemmetandpleje samt regelmæssig kontrol og parodontitis behandling på tandklinikken. Tidsintervallet er individuelt, men ofte på 4-6 mdr.
Ved parodontitis behandlingen laves en omhyggelig undersøgelse, hvor vi bl.a. måler og noterer hvor stor vævsødelæggelsen er på hver eneste tand, om tænderne er løsnede og om der er betændelse (pus) eller blødning fra tandkødslommerne. Vi stiller en diagnose og klarlægger årsagerne til parodontosen.

Der foretages en udvidet tandrensning, hvor der ikke kun renses på den synlige del af tanden – men også under tandkødet. Hvor vævet er ødelagt så meget, at der er dannet tandkødslommer på 5 mm og derover, er det ofte nødvendigt at lave en tandrodsrensning – en dybderensning - hvor alle flader af roden renses for tandsten og bløde belægninger og overfladen afglattes. I behandlingen indgår også nødvendig polering af gamle fyldninger samt evt. undervisning i brug af hjælpemidler.

Hvis sygdomsudviklingen fortsætter på trods af god hjemmetandpleje og tilstrækkelig behandling, kan man overveje at operere omkring tanden og i visse tilfælde at bruge antibiotika som et led i behandlingen.

Tandskader

Røntgenoptagelser

Tandblegning

Kroner/Boer

Rodbehandling

Tandudtrækning

Behandling af parodontitis

Kirurgisk behandling
af parodontitis

Lettere
tandregulering

Forebyggelse frem for alt...

 

 

 

 

   

 

 

HORNSHERRED TANDPLEJECENTER, BYGADEN 11, 4070 KIRKE HYLLINGE.  TELEFON 7026 8866   facebookno
Go to top