Forebyggende
behandlinger

 

Tandrensning

 

Fyldninger

Hornsherredtandpleje-rodbehandling 400x100px

FYLDNINGER

Fyldninger med sølvamalgam, plast, guld eller porcelæn.

Sølvamalgam må kun anvendes i særlige tilfælde og kun i permanente kindtænder – og kun i situationer, hvor det er åbenbart, at en sølvamalgamfyldning vil have den bedste holdbarhed. Det vil sige, når der ikke er mulighed for tørlægning, ved vanskelig tilgængelighed af kavitet, ved speciel stor kavitet samt ved stor afstand til nabotand.
Sundhedsstyrelsens anbefaling udspringer af miljøhensyn, da kviksølv, som bl.a. findes i amalgam, er svært nedbrydeligt i naturen. Desuden vurderer Sundhedsstyrelsen, at plastmaterialer nu er så holdbare, at de i langt de fleste tilfælde kan erstatte amalgam.

Plastfyldninger er en smuk afløser for sølv. Har den fordel at tanden "limes" sammen og derfor ikke knækker så let; men plasten bliver ofte hurtigere slidt, hvilket bl.a. kan give problemer som, at kødtrævler m.m. lettere sætter sig fast mellem tænderne
Porcelænsindlæg er en optimal men dyrere løsning, hvis man skal have en "usynlig" reparation af en tand.

Guld er et godt materiale til reparation af tænder. Behageligt at have i munden, anvendeligt og holdbart, men lever sjældent op til de kosmetiske krav der stilles til fyldningsmaterialer i dag.

      

Tandskader

 

Røntgenoptagelser

 

Tandblegning

      

Kroner/broer

 

Rodbehandling

 

Tandudtrækning

 
      

Behandling af parodontitis

 

Kirurgisk behandling
af parodontitis

 

Lettere tandregulering

 

Forebyggelse frem for alt...     

   

 

 

HORNSHERRED TANDPLEJECENTER, BYGADEN 11, 4070 KIRKE HYLLINGE.  TELEFON 7026 8866   facebookno
Go to top